این خوراکی‌ها را در بارداری مصرف نکنید

«مادران باردار» باید بسیار در انتخاب تغذیه خود دقت کنند چرا که عدم اطلاع آن ها گاها موجب عوارض بدی می شود که یکی از این عوارض «سقط جنین» می باشد. در این لیستی که در ادامه می آید تنها بعضی از مواد خوراکی که موجب سقط جنین می شود، آورده شده است.

بعضی از مواد خوراکی و غذاهایی که موجب سقط جنین میشود:

  1. 1. سبزیجات نشسته:

این، در واقع اولین مورد از غذاهایی است که موجب سقط جنین میشود قطعا، سبزیجات برای سلامتی انسان مفید هستند، و می توانند به ما برای مقابله با بیماری ها و عفونت های مختلف بدون استفاده از انواع داروها، قرص ها کمک کنند بنابراین، حتی اگر از آن خوشتان نمی آید، باید مصرف کنید البته به صورت شسته شده.

  1. 2.نوشیدنی های کافئین دار:

اگر چه بیشتر محققان بر این باور هستند، که مصرف کافئین برای آرامش خوب است، برخی اعتقاد دارند که مصرف کافئین می تواند به افزایش خطر ابتلا به سقط جنین مرتبط باشدبنابراین، زنان باردار در 3 ماه اول حاملگی خود، از این نوشیدنی ها اجتناب کنند ،تا با خطر سقط مواجه نشوند

 

3.ماهی دارای جیوه:

ماهی هایی که دارای جیوه بالا هستند نیز ،در میان بدترین غذاها هستند که موجب سقط جنین می شود، که زنان باردار باید از آن اجتناب کنند مصرف جیوه در دوران بارداری، می تواند منجر به آسیب مغزی و تاخیر رشد در جنین شود. نمونه ای از این گونه ماهی ها، عبارتند از:کوسه، ماهی دزد دریایی، ماهی خال خالی و ماهی تیلفی. کنسرو تن ماهی، جیوه کمتری نسبت به دیگر ماهی ها دارد، اما بهتر است زنان باردار از آن اجتناب کنند شما همچنین، باید از خوردن انواع ماهی ها به شکل سوشی اجتناب کنید، چون محتوای غنی از جیوه دارند.

4.صدف خام:

بیشتر بیماری های ناشی از غذاهای دریایی به دلیل خام بودن آنها است ، پخت و پز می تواند به جلوگیری از برخی از انواع عفونت کمک کند، اما نمی تواند به جلوگیری از بیماری های مرتبط با جلبک قرمز کمک کند. غذاهای دریایی خام میتوانند اثرات منفی بر همه داشته باشند و مردم باید از خوردن این غذاها در دوران بارداری اجتناب کنند. بنابراین، این نیز یکی از بدترین غذاها است که موجب سقط جنین می شود، که مردم نباید حتی نگاهشان کنند!

  1. 5. غذاهای دریایی دودی:

در اینجا یکی دیگر از مواد غذایی است که باعث سقط جنین میشود و مردم باید مراقب باشند، زیرا می تواند به نتایج بد منجر شود در طول بارداری، باید از غذاهای دریایی دودی، یخ زده که اغلب برچسب گذاری شده اند، از قبیل کپوره، نوآا یا لکس اجتناب کنید، زیرا ممکن است با لیستریا آلوده شوند فقط زمانی که کاملا پخته شده باشند، قابل مصرف هستند.

  1. 6. شیر غیر پاستوریزه

شیر غیر پاستوریزه، ممکن است حاوی یک نوع باکتری شناخته شده به عنوان لیستریا باشد ،که یکی از عمده ترین و شایع ترین علل سقط جنین است ، باکتری های لیستریا توانایی عبور از جفت را دارند و می توانند جنین را آلوده کنند، منجر به مسمومیت خون و یا عفونت می شود، که حتی می تواند زندگی جنین را تهدید کند. بنابراین، زنان باردار باید مطمئن شوند که فقط شیر پاستوریزه مصرف میکنند.

7.آب میوه کنسرو شده:

زنان باردار باید برچسب تولید آب میوه را بررسی کنند، تا مطمئن شوند که آیا آنها پاستوریزه شده اند یا نه. E. coli در آب میوه های کنسرو یافت می شود، بنابراین زنان باردار باید از این مواد غذایی برای جلوگیری از سقط جنین اجتناب کنند در حین بارداری ،بهتر است از آبمیوه های خانگی استفاده کنید این ایمنی شما را تضمین خواهد کرد.

پاره شدن کیسه آب در بارداری

عوامل مختلفی در پاره شدن «کیسه آب» دخیل هستند و این عوامل می توانند بسیار ساده و جزئی یا پیچیده باشند. «مادران باردار» باید با شناخت این عوامل سعی در کنترل وضعیت خود داشته باشند. در این مقاله به طور مفصل تری به این موضوع پرداخته ایم.

چگونه متوجه شویم کیسه آب پاره شده است؟

درست است که ترشحات واژینال در اواخر بارداری طبیعی و معمول است ولی به راحتی میتوان این مایع را تشخیص داد. مایع آمنیوتیک گرم و کاملاً شفاف است و معمولاً به صورت ناگهانی جاری میشود. برای اینکه از تشخیص خود اطمینان حاصل کنید با پزشک یا بیمارستانی که قرار است آنجا زایمان کنید تماس گرفته و اتفاقی که افتاده را با تمام جزئیات به مامای بیمارستان شرح دهید. او توصیههای لازم را به شما خواهد کرد.

پارگی کیسه آب همیشه نشانه نزدیک بودن زایمان نیست. این موضوع در مادران مختلف متفاوت است. در اکثر موارد درست چندین ساعت پس از پارگی کیسه آب انقباضات رحمی شروع شده و دهانه رحم باز میشود. ولی در بعضی افراد ممکن است، زایمان یک یا دو روز بعد از پارگی کیسه آب یا حتی دیرتر از آن شروع شود.

در صورت پارگی کیسه آب باید سریعاً به بیمارستان مراجعه کنید. از طرفی اگر با پزشک یا مامای خود تماس گرفته و پارگی کیسه آب تایید شد، حتماً پزشک نیز همین توصیه را به شما خواهد کرد. بعد از پارگی کیسه آب در صورت داشتن یا نداشتن انقباضات رحمی در هر حال تصمیم نهایی برای زایمان به عهده کادر پزشکی بیمارستان است. ممکن است پزشک متخصص زنان برای پیشگیری از خطر ابتلای جنین به عفونت تصمیم بگیرد نهایتاً تا 12 ساعت بعد به بارداری خاتمه دهد یا اینکه مدت بیشتری ( نهایتا 48 ساعت) برای شروع زایمان منتظر بماند.

سوراخ شدن کیسه آب

منظور آن است که کیسه آب به طور کامل پاره نشده بلکه ممکن است کمی سوراخ شده باشد. در این صورت خروج آب به جای اینکه مانند یک جریان ناگهانی باشد به صورت قطره قطره خارج میشود. تشخیص سوراخ شدن کیسه آب بسیار مشکل است چون ممکن است با نشت ادرار اشتباه گرفته شود. بنابراین باید هر چه سریعتر به بیمارستان مراجعه کرد.

روش های جلوگیری از عفونت قارچی در بارداری

روش های جلوگیری از عفونت قارچی در بارداری

عفونت قارچی در «دوران بارداری» دلایلی دارد که در زیر به صورت مختصر به آن اشاره کرده ایم. جدی نگرفتن این موارد عوارض بدی خواهد داشت که در ادامه آن عوارض را هم قرار داده ایم. مهم است که «مادران باردار» روش های پیشگیری از این عفونت را بدانند.

علت بروز عفونت قارچی واژن
عفونت قارچی واژن در اثر تکثیر یک نوع قارچ به نام کاندیدا آلبیکنز در محیط واژن رخ می دهد. با تغییر تعادل باکتری های هوازی واژن محیط واژن برای ابتلا به این نوع عفونت ها مساعد می شود. با افزایش استروژن در دوران بارداری و همچنین در موارد مصرف قرص های ضد بارداری محیط واژن می تواند بستری مناسب برای رشد این میکروارگانیسم ها باشد. رطوبت و آلودگی در ناحیه تناسلی نیز بر احتمال ابتلا به عفونت می افزاید.

عوارض
خوشبختانه عفونت های قارچی واژن در دوران بارداری خطری برای مادر و جنین ایجاد نمی کنند. البته اگر مادر در زمان زایمان مبتلا به عفونت قارچی باشد می تواند این عفونت را به نوزاد خود منتقل کند. این بیماری در کودک به صورت برفک دهان بروز می کند. لکه های سفید رنگ روی زبان نوزاد می تواند مطرح کننده ی این موضوع باشد. البته باقی ماندن شیر روی زبان نیز شبیه به برفک دهان است با این تفاوت که شیر را می توان از روی زبان نوزاد پاک کرد. اما برفک دهان پاک نمی شود. جای نگرانی نیست. شیر مادر حاوی مواد ضد قارچ و ضد باکتری است . در صورت تداوم شیردهی با شیر مادر این مشکل خود به خود برطرف می شود. از قطره نیستاتین به دستور پزشک نیز برای درمان این مشکل استفاده می شود.

علاوه بر عفونت های قارچی ابتلا به سایر عفونت های واژن نیز ممکن است در دوران بارداری رخ دهد. اگر ترشحات شما زرد ، غلیظ و بد بو هستند و یا احساس درد ، التهاب و ناراحتی در ناحیه تناسلی خود می کنید حتما ماما یا پزشک خود را در جریان قرار دهید. افتراق نوع عفونت ها برای شما کار دشواری است.

علائم
افزایش ترشحات واژن در دوران بارداری امری طبیعی است. ترشحات طبیعی واژن در دوران بارداری لکوره نامیده می شود و به صورت سفید، آبکی ، بدون بو و یا کم بو می باشد. در حالی که در عفونت قارچی واژن ، ترشحات به صورت سفید و تکه تکه و دارای بویی شبیه به ماهی گندیده است. عموما این ترشحات همراه با سوزش و خارش در ناحیه تناسلی و واژن است. حتی ممکن است متوجه التهاب و سوزش در ناحیه تناسلی خود شده باشید. گاهی سوزش ادرار و درد هنگام نزدیکی نیز می تواند ناشی از ابتلا به این عفونت ها باشد.

درمان
اگر قبل از بارداری نیز این نوع عفونت را تجربه کرده اید، هرگز سعی نکنید سر خود و بدون مشورت از پماد و یا داروی دیگری جهت درمان استفاده کنید. حتما با ماما یا پزشک خود مشورت کنید. عفونت های قارچی ، حتی پس از درمان می توانند باز گردند و باعث ابتلای مجدد شوند و تا پایان بارداری شما را آزار دهند. عموما پس از زایمان نیاز به درمان مجدد وجود دارد.

چگونه از ابتلا به عفونت های واژن در دوران بارداری جلوگیری کنیم؟
با توجه به اینکه کنترل میزان هورمون های بدن برای شما امکان پذیر نیست ، بهتر است از روش های دیگری برای جلوگیری از ابتلا به عفونت استفاده کنید. اکثر روش ها به تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه تناسلی و برقراری جریان هوا در این ناحیه تاکید دارند.
از لباس های زیر نازک و نخی استفاده کنید.
بهتر است در منزل به جای پوشیدن شلوار از دامن استفاده کنید تا جریان هوا در ناحیه تناسلی شما برقرار باشد.
در دوران بارداری به جای نشستن در وان آب ، دوش بگیرید. در هر حال نشستن در وان آب گرم در دوران بارداری کاری معقولانه به نظر نمی رسد.
از صابون های ملایم و یا ژل های شستشوی مخصوص ناحیه تناسلی استفاده کنید.
در دوران بارداری به هیچ وجه از دوش واژینال استفاده نکنید.
پس از هر بار شستشو ناحیه تناسلی خود را کاملا خشک کنید. رطوبت می تواند بستری مناسب برای ابتلا به عفونت ایجاد کند.
در رژیم غذایی خود از شکر و شیرینی کمتر استفاده کنید. مصرف زیاد قند و یا ابتلا به دیابت باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت های قارچی می شود.